Hozzávalók: (4 személyre)
30 dkg liszt
4 db tojássárgája
1 ek. porcukor
1 ek. rum
2 t. vaníliás cukor
1 tk. sütőpor
1 dl tejföl
5 dkg vaj
csipetnyi só
1 db citrom reszelt héja
olaj (a sütéshez)
Tálaláshoz:
porcukor
baracklekvár
Elkészítési mód:A hozzávalókat összegyúrjuk és egy rugalmas tésztát kapunk belőle. Cipóvá formázzuk és fél óráig hagyjuk pihenni. Ezt követően a tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Derelyevágóval keresztbe és hosszába 5x8 cm széles csíkokat vágunk, így téglalap alakú tésztákat kapunk. A téglalapok közepébe keresztirányba 2x1 cm csíkot vágunk. Forró olajban mindkét oldalát világosbarnára sütjük. A kész csörögéket szalvétára helyezzük és felitatjuk az olajat. Tálaláskor megszórjuk porcukorral és simára kevert baracklekvárt adunk mellé.