desszert Alpesi kocka

 

Hozzávalók (10 személyre):

Kevert tésztához:

3 db tojás

15 dkg porcukor

40 dkg búzaliszt

1 t. sütőpor

25 dkg margarin

1 dl tej

5 dkg kakaópor

2 t. vaníliás cukor

 

A krémhez:

1 t. vaníliás puding

3 dl tej

25 dkg margarin

25 dkg porcukor

 

Elkészítési mód:

A tojást, a cukrot, az olvasztott margarint, a tejet, az átszitált lisztet, a kakaóport és a sütőport simára keverjük. A tésztát egy margarinnal kikent tepsibe öntjük, és 180 °C-os előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd keresztbe 3 lapra vágjuk. Menet közben elkészítjük a krémet. A vaníliás pudingot tejben felfőzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral kikevert margarint. A tésztalapokat egyenként megkenjük a krémmel, egymás tetejére helyezzük, majd a tetejét krémmel befedjük, hűtőbe rakjuk. Tálalás előtt kockákra vágjuk, a tetejét szőlővel és mentalevéllel díszítjük.

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben