Hozzávalók (10 személyre):
Kevert tésztához:
3 db tojás
15 dkg porcukor
40 dkg búzaliszt
1 t. sütőpor
25 dkg margarin
1 dl tej
5 dkg kakaópor
2 t. vaníliás cukor
A krémhez:
1 t. vaníliás puding
3 dl tej
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
Elkészítési mód:
A tojást, a cukrot, az olvasztott margarint, a tejet, az átszitált lisztet, a kakaóport és a sütőport simára keverjük. A tésztát egy margarinnal kikent tepsibe öntjük, és 180 °C-os előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd keresztbe 3 lapra vágjuk. Menet közben elkészítjük a krémet. A vaníliás pudingot tejben felfőzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral kikevert margarint. A tésztalapokat egyenként megkenjük a krémmel, egymás tetejére helyezzük, majd a tetejét krémmel befedjük, hűtőbe rakjuk. Tálalás előtt kockákra vágjuk, a tetejét szőlővel és mentalevéllel díszítjük.