Hozzávalók:
(10 személyre)
Tészta:
4 db tojás
4 ek. liszt
1 ek. kakaópor
2 ek. porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
4 ek. olívaolaj
Krém:
5 ek. cukor
2 cs. vaníliás cukor
4 dl tej
2 ek. zselatin
5 dl 35%-os habtejszín
Málnás zselatin:
2 ek. zselatin
20 dkg málna
Elkészítési mód:
A cukrot, az olajat és a tojásokat simára keverjük és hozzáadjuk a kakaóporral együtt átszitált lisztet, majd az egészet összedolgozzuk. 24 cm-es tortaformába öntjük és a tetejét egyenletesen elsimítjuk. 170 C-os előmelegített sütőben megsütjük. Amíg a tészta hűl a tejet felforraljuk, azután a cukrokkal beízesítjük, majd alacsonyabb hőfokon tovább melegítjük, ezt követően belerakjuk a zselatint és olvadásig főzzük. Félrerakjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük és a langyos zselatinos tejet hozzákeverjük. Ráöntjük a kihűlt piskótatészta tetejére, majd egyenletesen elsimítjuk és hűtőbe tesszük. Menet közben a jól megmosott málnát leturmixoljuk és egy szűrőruhán keresztül átnyomkodjuk. Langyos vízben simára keverjük a zselatinport és lassú tűzön olvadásig melegítjük, majd hozzáadjuk a málnalét. Simára keverjük, és rövid ideig hagyjuk kihűlni, azután a tortára öntjük. Szeletelésig min. 3 órán keresztül hűtőben tartjuk.