topbar
fejlec01

desszert Tejszínhabos mazsolás piskótakocka karamell kosárban

 

Hozzávalók:
(10 személyre)


A piskótatésztához:

6 tojás

6 ek. cukor

1 cs. vaníliás cukor

1 cs. sütőpor

6 ek. liszt

 

A krémhez:

4 dl tej

2 db tojás

8 dkg liszt

10 dkg cukor

2 db citrom

5 dkg mazsola

 

A díszítéshez:

1 t. tejszínhab, ribizli

 

Elkészítési mód:

Tészta: A tojássárgákat a cukrokkal együtt habosra verjük, ezt követően fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjékből egy csipet só hozzáadásával kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a tésztába. Azután kivajazott tepsibe önjük és 180 ⁰C-on, kb. 30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd 1x1 cm-es kockákra vágjuk.

Krém: A tejet melegítsük fel kb. 80 °C-ra, majd a citromot kettévágjuk és citromfacsaróval a levét kinyomjuk, azután beleöntjük. Egy lábosban keverjük simára a lisztet, a tojást és a cukrot, majd adjuk hozzá a citromos tejet. Kis lángon felmelegítjük, amint elkezd forrni, levesszük a tűzről és belerakjuk a mazsolát. A kihűlt mazsolás krémet összekeverjük a piskótakockákkal. Üvegtálkába tálalhatjuk, a tetejét tejszínhabbal és ribizlivel díszítjük. Én karamell kosárba tálaltam, de természetesen az ügyesebb háziasszonyok megpróbálkozhatnak az elkészítésével!

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben