Hozzávalók:
(10 személyre)
A piskótatésztához:
6 tojás
6 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
6 ek. liszt
só
A krémhez:
4 dl tej
2 db tojás
8 dkg liszt
10 dkg cukor
2 db citrom
5 dkg mazsola
A díszítéshez:
1 t. tejszínhab, ribizli
Elkészítési mód:
Tészta: A tojássárgákat a cukrokkal együtt habosra verjük, ezt követően fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjékből egy csipet só hozzáadásával kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a tésztába. Azután kivajazott tepsibe önjük és 180 ⁰C-on, kb. 30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd 1x1 cm-es kockákra vágjuk.
Krém: A tejet melegítsük fel kb. 80 °C-ra, majd a citromot kettévágjuk és citromfacsaróval a levét kinyomjuk, azután beleöntjük. Egy lábosban keverjük simára a lisztet, a tojást és a cukrot, majd adjuk hozzá a citromos tejet. Kis lángon felmelegítjük, amint elkezd forrni, levesszük a tűzről és belerakjuk a mazsolát. A kihűlt mazsolás krémet összekeverjük a piskótakockákkal. Üvegtálkába tálalhatjuk, a tetejét tejszínhabbal és ribizlivel díszítjük. Én karamell kosárba tálaltam, de természetesen az ügyesebb háziasszonyok megpróbálkozhatnak az elkészítésével!