topbar
fejlec01

desszert Kati szelet

 

Hozzávalók:
(10 személyre)

A tésztához:

50 dkg liszt

15 dkg margarin

15 dkg porcukor

2 tojássárgája

1 cs. sütőpor

10 dkg vaj

 

A töltelékhez:

1 cs. vaníliás cukor

1 dl tej

5 dkg kakaó

5 dkg baracklekvár

10 dkg porcukor

10 dkg margarin

0,5 dl rum

 

A tetejére:

2 tojásfehérje

20 dkg porcukor

 

Elkészítés mód:

A tészta hozzávalóit jól összekeverjük, eldolgozzuk, 3 lapot nyújtunk ki belőle, amelyeket egyesével a tepsi hátán megsütünk. Amikor elkészült és kihűlt, egy lapot összetörünk, vaníliás tejjel meglocsoljuk, és a töltelék hozzávalóival együtt habosra keverjük. A masszát ezután a két lap közé kenjük. A tojásfehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá verjük, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét, fa-vagy műanyag fésűvel hullámosítjuk. Másnap vízbe mártott késsel szeleteljük, és a tetejét darabolt csokoládéval megszórjuk.
 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben