Hozzávalók:
(10 személyre)
A tésztához:
50 dkg tehéntúró
2 tojás
10 dkg búzadara
5 dkg liszt
5 dkg cukor
1 ek. olaj
20 dkg zsemlemorzsa
porcukor
só
A narancsmártáshoz:
4 db narancs
2 cs. vaníliás cukor
1 db tojássárgája
1 dl tejföl
1 kk. őrölt szegfűszeg
1 kk. őrölt fahéj
2 dkg vaj
Elkészítési mód:
Az áttört túrót a búzadarával, a tojásokkal, a liszttel, a cukorral és egy csipet sóval összekeverjük, vizes kézzel gombócokat formázunk, azt követően enyhén sós forró vízben addig főzzük, amíg feljönnek a víz felszínére és leszűrjük. A zsemlemorzsát megpirítjuk, majd a gombócokat beleforgatjuk és porcukorral meghintjük. A narancsot lehéjazzuk, botmixerrel turmixszoljuk, vajon megpároljuk és a tejföllel simára kevert tojássárgájával összekeverjük, szegfűszeggel, fahéjjal, vaníliás cukorral ízesítjük. Egy forralás után a túrógombóc mellé naranccsal díszítve tálaljuk.