Hozzávalók:
(4 személyre) (670 kcal/fő)
60 dkg pulykamell
10 dkg gépsonka
10 dkg sajt
20 dkg őszibarackbefőtt
4 db tojás
10 dkg zsemlemorzsa
só
Elkészítési mód:
A húst 4 szeletre vágjuk, sózzuk, folpackon keresztül egyenként kiklopfoljuk, ráhelyezzük a sonkát, a sajtot és az őszibarackbefőttet, majd feltekerjük. A tojásokat felverjük, sóval ízesítjük, a töltött húst belemártjuk, zsemlemorzsában megforgatjuk, és forró olajban aranybarnára sütjük. Éles késsel kettévágjuk, köretként krokettet, burgonyapürét kínálunk, és esztétikusan, paradicsommal és uborkával díszítve tálaljuk.
Burgonyakrokett
Hozzávalók:
20 dkg burgonya
2 dkg liszt
1 db tojás
5 dkg zsemlemorzsa
1 dl olaj (a sütéshez)
só, fehérbors
Elkészítési mód:
A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és krumplitörővel összetörjük. Hagyjuk kihűlni, azután hozzákeverjük a lisztet és egy tojássárgáját. (Amennyiben puha lenne a tészta, akkor tegyünk hozzá egy kis zsemlemorzsát.) Egy lisztes deszkán kinyújtjuk, azt követően csíkokra vágjuk, hengereket formázunk belőle és lisztes késsel 5 cm-es hosszú darabokra vágjuk. A tojást felverjük, sóval, fehérborssal beízesítjük, a tésztarudacskákat egyenként belemártjuk, azután zsemlemorzsába megforgatjuk, majd forró olajban aranybarnára sütjük.
Burgonyapüré
Hozzávalók:
40 dkg burgonya
1 dl tejföl
1 kk. őrölt szerecsendió
3 dkg vaj
só
Elkészítési mód:A burgonyát héjában megfőzzük, majd a héjától megtisztítjuk. Burgonyanyomóval áttörjük, tejföllel krémesre keverjük, őrölt szerecsendióval és sóval ízesítjük.