Hozzávalók: (4 személyre)
80 dkg sertésoldalas
2 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
só, bors, vegeta
80 dkg burgonya
2 evőkanál olívaolaj a hús sütéshez
olaj a burgonyasütéshez
Elkészítési mód:
Az besózott sertésoldalast a csontok között 8 db-ra vágjuk. Olajban mindkét oldalát pirosra sütjük, darabolva hozzáadjuk a fokhagymát és a vöröshagymát. Felöntjük vízzel, borssal, vegetával fűszerezzük és ebben a fűszeres lében félpuhára pároljuk. Lecsurgatjuk és egy tepsibe rakjuk, olívaolajjal meglocsoljuk, majd előmelegített sütőben 150 °C-on szép barnára sütjük. Menet közben megtisztítjuk a burgonyát és durva reszelőn lereszeljük. Tiszta konyharuhával a levét felitatjuk, majd bő forró olajban enyhén pirosra sütjük. Köretként tálaljuk a sült oldalashoz, mellé házi savanyúságot adunk.