topbar
fejlec01

 foetel Sült oldalas szalmaburgonyával házi savanyúságokkal

Hozzávalók: (4 személyre)

80 dkg sertésoldalas

2 gerezd fokhagyma

1 kis fej vöröshagyma

só, bors, vegeta

80 dkg burgonya

2 evőkanál olívaolaj a hús sütéshez

olaj a burgonyasütéshez

 

Elkészítési mód:

Az besózott sertésoldalast a csontok között 8 db-ra vágjuk. Olajban mindkét oldalát pirosra sütjük, darabolva hozzáadjuk a fokhagymát és a vöröshagymát. Felöntjük vízzel, borssal, vegetával fűszerezzük és ebben a fűszeres lében félpuhára pároljuk. Lecsurgatjuk és egy tepsibe rakjuk, olívaolajjal meglocsoljuk, majd előmelegített sütőben 150 °C-on szép barnára sütjük. Menet közben megtisztítjuk a burgonyát és durva reszelőn lereszeljük. Tiszta konyharuhával a levét felitatjuk, majd bő forró olajban enyhén pirosra sütjük. Köretként tálaljuk a sült oldalashoz, mellé házi savanyúságot adunk.

   

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben