topbar
fejlec01

Áldott húsvéti ünnepeket kívánunk!

foetel Marhapörkölt

Hozzávalók:
(4 személyre) (750 kcal/fő)

80 dkg marhalábszár

2 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 db zöldpaprika

2 db paradicsom

10 dkg sertészsír

5 dkg őrölt pirospaprika

1 kk. köménymag

só, bors


Elkészítési mód:

A hagymát zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk az átmosott, kockázott marhahúst. Sóval, borssal, köménymaggal fűszerezzük, zsírjára sütjük, azután belerakjuk a héjától leforrázott paradicsomot, a kockákra vágott paprikát és a zúzott fokhagymát. Meghintjük őrölt pirospaprikával, összekeverjük, zsírjára pörköljük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és állandó kevergetés mellett lassú tűzön, kb. 2,5 – 3 óra alatt puhára főzzük. Ha a levét lefővi, a folyadékot pótoljuk. Sós tört burgonyát és kovászos uborkát kínálunk mellé.

 

 

Sós tört burgonya

Hozzávalók:

(4 személyre)

80 dkg burgonya

só, sáfrány


Elkészítési mód:

A burgonyát héjától megpucoljuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, krumplinyomóval összetörjük, majd sáfránnyal meghintve tálaljuk.

 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben