Hozzávalók:
(4 személyre) (750 kcal/fő)
80 dkg marhalábszár
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db zöldpaprika
2 db paradicsom
10 dkg sertészsír
5 dkg őrölt pirospaprika
1 kk. köménymag
só, bors
Elkészítési mód:A hagymát zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk az átmosott, kockázott marhahúst. Sóval, borssal, köménymaggal fűszerezzük, zsírjára sütjük, azután belerakjuk a héjától leforrázott paradicsomot, a kockákra vágott paprikát és a zúzott fokhagymát. Meghintjük őrölt pirospaprikával, összekeverjük, zsírjára pörköljük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és állandó kevergetés mellett lassú tűzön, kb. 2,5 – 3 óra alatt puhára főzzük. Ha a levét lefővi, a folyadékot pótoljuk. Sós tört burgonyát és kovászos uborkát kínálunk mellé.
Sós tört burgonya
Hozzávalók:
(4 személyre)
80 dkg burgonya
só, sáfrány
Elkészítési mód:A burgonyát héjától megpucoljuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, krumplinyomóval összetörjük, majd sáfránnyal meghintve tálaljuk.