foetel Bazsalikommal fűszerezett libamell és libamáj

Hozzávalók:
(4 főre)(660 kcal)

60 dkg hízott libamell
40 dkg hízott libamáj
1 cs. friss bazsalikom
40 dkg rukkola saláta
3 gerezd fokhagyma
1 db póréhagyma
1 dl olaj (a hús pácolásához)
1 dl tej (a máj érleléséhez)
1 ek. olívaolaj
1 db citrom
só, bors

 

Elkészítési mód:
A libamelleket sóval bedörzsöljük, majd apróra vágott bazsalikom leveleket adunk hozzá, és annyi olajjal felöntjük, hogy ellepje. A libamájhoz darabolt fokhagymát adunk és felöntjük tejjel. 2 napig hűtőben érleljük. Sütés előtt a libamell bőrét bekockázzuk és rostlapra téve állandó forgatás mellett szép aranybarnára sütjük. A libamájról a tejet szalvétával felitatjuk és langyos vizes késsel felszeleteljük. A szeleteket a rostlapon 1-1 perc alatt mindkét oldalát megpirítjuk. A póréhagymát felkarikázzuk, a rukkolával és olívaolajjal összekeverjük, sóval, borssal citrommal ízesítjük. A salátát tányérra adagoljuk, ráhelyezzük a libamellet és a libamáj szeleteket, azután friss bazsalikom levéllel díszítjük.
 

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben