Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Csirkecombok magyarosan galuskával

Hozzávalók:
(4 személyre) (850 kcal/ fő)

 

  • 8 db csirkecomb
  • 5 dkg zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 db fehér paprika
  • 5 db kápia paprika
  • 40 dkg paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg őrölt pirospaprika
  • só, őrölt kömény


Galuska:

  • 40 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 1 dl tej
  • 1 ek. olaj


Elkészítési mód:
A tisztított hagymát kockákra, a paprikákat karikákra vágjuk, azután zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd meghintjük őrölt pirospaprikával. Hozzáadjuk a csirkecombokat, sóval, köménnyel ízesítjük, zsírjára sütjük, azután belerakjuk a leforrázott, héjától megtisztított, feldarabolt paradicsomot, majd kevés vízzel felöntjük és lassú tűzön puhára főzzük. Főzés közben a folyadékot pótoljuk. Menet közben a lisztet a tojással, a tejjel összekeverjük és sóval ízesítjük. 2 l forrásban lévő, enyhén sós vízbe galuskaszaggatóval a tésztát beleszaggatjuk, és addig főzzük, míg a galuskák a víz tetejére feljönnek, majd leszűrjük. Köretként tálaljuk a magyaros csirkecombok mellé. Tetszés szerint díszítve tálaljuk.

Csirkecomb 1 kg 449 Ft/kg 449 Ft
Zsír 0,05 kg 676 Ft/kg 34 Ft
Vöröshagyma 0,15 kg 339 Ft/kg 51 Ft
Fehér paprika 0,3 kg 899 Ft/kg 270 Ft
Kápia paprika 0,3 kg 999 Ft/kg 300 Ft
Paradicsom 0,4 kg 599 Ft/db 240 Ft
Fokhagyma 0,01 kg 1299 Ft/kg 13 Ft
Őrölt pirospaprika 0,02 kg 2395 Ft/kg 48 Ft
Liszt 0,4 kg 155 Ft/kg 62 Ft
Tojás 4 db 35 Ft/db 140 Ft
Tej 0,1 l 189 Ft/l 19 Ft
       
      1626 Ft: 4 = 405 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben