topbar
fejlec01

 

Hozzávalók:
(4 személyre) (790 kcal/fő)

60 dkg bélszín
2 cs. spárga
20 dkg bacon szalonna
5 dkg vaj
10 dkg mustár
2 db zsemle
2 ek. olaj
só, bors

 

Elkészítési mód:
A bélszínt felszeleteljük, tenyérrel megnyomogatjuk, sós-borsos mustárral bedörzsöljük és olajban ízlés szerint mindkét oldalát megsütjük. A tisztított spárgát enyhén sós vízben egy forralásig roppanósra főzzük, körbetekerjük bacon szalonnával, vajon megpároljuk. A zsemlét kettévágjuk, mindkét oldalát megpirítjuk, ráhelyezzük a bélszínt, majd esztétikusan tálaljuk a burgonyagolyóval és a spárgával.

 

Burgonyagolyó
Hozzávalók:
(4 személyre)

40 dkg burgonya
10 dkg liszt
1 tojássárgája
1 dl olaj (a sütéshez)

 

Elkészítési mód:
A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és krumplitörővel összetörjük. Hagyjuk kihűlni, azután hozzákeverjük a lisztet és egy tojássárgáját. Lisztes deszkán kinyújtjuk, 3 x 3 cm-es kockákra vágjuk, majd vizes kézzel egyforma golyókat készítünk belőle. Forró olajban aranybarnára sütjük.

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben