Hozzávalók:
(4 személyre) (790 kcal/fő)

60 dkg bélszín
2 cs. spárga
20 dkg bacon szalonna
5 dkg vaj
10 dkg mustár
2 db zsemle
2 ek. olaj
só, bors

 

Elkészítési mód:
A bélszínt felszeleteljük, tenyérrel megnyomogatjuk, sós-borsos mustárral bedörzsöljük és olajban ízlés szerint mindkét oldalát megsütjük. A tisztított spárgát enyhén sós vízben egy forralásig roppanósra főzzük, körbetekerjük bacon szalonnával, vajon megpároljuk. A zsemlét kettévágjuk, mindkét oldalát megpirítjuk, ráhelyezzük a bélszínt, majd esztétikusan tálaljuk a burgonyagolyóval és a spárgával.

 

Burgonyagolyó
Hozzávalók:
(4 személyre)

40 dkg burgonya
10 dkg liszt
1 tojássárgája
1 dl olaj (a sütéshez)

 

Elkészítési mód:
A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és krumplitörővel összetörjük. Hagyjuk kihűlni, azután hozzákeverjük a lisztet és egy tojássárgáját. Lisztes deszkán kinyújtjuk, 3 x 3 cm-es kockákra vágjuk, majd vizes kézzel egyforma golyókat készítünk belőle. Forró olajban aranybarnára sütjük.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben