topbar
fejlec01

 

desszert Mézeskalács

 

 
Hozzávalók:
(10 személyre)

A tésztához:


50 dkg liszt
10 dkg méz
12 dkg porcukor
2 db tojás
1 cs. sütőpor
20 dkg margarin
1 dl tej
1 kk. szódabikarbóna
3 kk. őrölt fahéj
1 kk. őrölt szegfűszeg
1 kk. őrölt szegfűbors
csipet só

A cukormázhoz:


5 dkg porcukor
2 db tojásfehérje
1 tk. ecet
2 dkg kukoricakeményítő

Elkészítési mód:

A felolvasztott margarint hagyjuk kihűlni, majd összekeverjük a kissé felmelegített mézzel. Az egész tojásokat a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport és a fűszereket, végül felöntjük tejjel. Ezután a mézzel elkevert margarinnal sima tésztává gyúrjuk. Egy órára hűtőbe tesszük, majd lisztezett deszkán fél centi vékonyra nyújtjuk. Karácsonyi formákat szaggatunk ki belőle. Sütőedényben, 170 °C-on körülbelül 10 perc alatt kisütjük. A cukormáz hozzávalóit összekeverjük, és habverővel kemény habbá verjük. Habzsák segítségével tetszés szerint díszítjük. Legalább két napra zárható dobozba tesszük, hogy a tészta kissé megpuhuljon. (Ha nincs habzsákunk, egy zacskó sarkára vágjunk apró lyukat, s ennek segítségével díszítsünk.)

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben