Hozzávalók:
(10 személyre)
A tésztához:
50 dkg liszt
10 dkg méz
12 dkg porcukor
2 db tojás
1 cs. sütőpor
20 dkg margarin
1 dl tej
1 kk. szódabikarbóna
3 kk. őrölt fahéj
1 kk. őrölt szegfűszeg
1 kk. őrölt szegfűbors
csipet só
A cukormázhoz:
5 dkg porcukor
2 db tojásfehérje
1 tk. ecet
2 dkg kukoricakeményítő
Elkészítési mód:
A felolvasztott margarint hagyjuk kihűlni, majd összekeverjük a kissé felmelegített mézzel. Az egész tojásokat a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport és a fűszereket, végül felöntjük tejjel. Ezután a mézzel elkevert margarinnal sima tésztává gyúrjuk. Egy órára hűtőbe tesszük, majd lisztezett deszkán fél centi vékonyra nyújtjuk. Karácsonyi formákat szaggatunk ki belőle. Sütőedényben, 170 °C-on körülbelül 10 perc alatt kisütjük. A cukormáz hozzávalóit összekeverjük, és habverővel kemény habbá verjük. Habzsák segítségével tetszés szerint díszítjük. Legalább két napra zárható dobozba tesszük, hogy a tészta kissé megpuhuljon. (Ha nincs habzsákunk, egy zacskó sarkára vágjunk apró lyukat, s ennek segítségével díszítsünk.)