Hozzávalók:
40 dkg liszt
1 db tojás
20 dkg cukor
5 dkg margarin
1 dl tej
2 evőkanál méz
1 tasak sütőpor
házi baracklekvár
Krémhez:
2 dl tej
2 evőkanál búzadara
1 evőkanál darált földimogyoró
15 dkg margarin
2 evőkanál kakaó
15 dkg porcukor
Elkészítési mód:
A tojást, a cukrot, a margarint, a tejet és a mézet gőz fölött átmelegítjük, összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Az így elkészült tésztából 4 egyforma cipót készítünk, kinyújtjuk, és margarinozott, lisztezett tepsiben egyenként kisütjük 180 °C-os sütőben. Hűlni hagyjuk. A krémhez tejben megfőzzük a búzadarát, hozzákeverjük a margarint, a porcukrot, a földimogyorót és a kakaót. Az elkészült lapokból egyet megkenünk a krémmel, rárakjuk a következő lapot, azt megkenjük házi baracklekvárral, az újabb lapra krémet teszünk, majd befedjük az utolsó lappal. Tálalásnál a tetejét porcukorral meghintjük.