topbar
fejlec01

desszert Meggyes diós fonott kalács

 

Hozzávalók: (10 személyre)


Tészta:

2 dl tej
2 db tojás
2 db reszelt alma
50 dkg liszt
5 dkg cukor
3 tasak vaníliás cukor
5 dkg vaj
3 dkg élesztő


Töltelék:

30 dkg magozott meggybefőtt
20 dkg darált dió
2 teáskanál őrölt fahéj
5 dkg porcukor


A tészta kenéséhez:

2 db tojássárgája
2 evőkanál méz
1 evőkanál tejszín
1 tasak vaníliás cukor
10 dkg darabokra tört dió

 

Elkészítési mód:

Az élesztőt 1 kanál cukrozott langyos tejben felfuttatjuk, majd a dagasztógépbe öntjük. Hozzáadjuk a tojást, a reszelt almát, a vajat, a lisztet, a cukrokat és hólyagosra dagasztjuk. Ne ijedjünk meg, attól ha a tészta nagyon lágy! Az így kapott tésztát bő lisztes nyújtódeszkán téglalap alakúra kinyújtjuk. A meggyszemeket lecsepegtetjük, majd egyenként szép sorba rárakjuk a tésztára, azután megszórjuk a fahéjas-cukrozott-darált dióval. Óvatosan feltekerjük úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön. A kalácsot kígyó formára csavarjuk. Egy tortaformát sütőpapírral kibélelünk és a töltött kígyó tésztát beletesszük. Menet közben a tojássárgáját, a mézet, a vaníliás cukrot, a tejszínt simára keverjük és lekenjük vele a tésztát, majd megszórjuk a darabolt dióval. Előmelegített sütőben 180 °C-on, kb. 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Tortaszerűen szeleteljük, gyümölcsökkel esztétikusan díszítjük.

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben