Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Zöldséges vaddisznóragu

Hozzávalók:
(4 személyre) (580 kcal/fő)

 

  • 60 dkg vaddisznócomb
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 db kápia paprika
  • 2 db paradicsom
  • 10 dkg zöldborsó (mirelit)
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 1 kg burgonya
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 dl olaj (burgonyasütéshez)
  • só, bors


Elkészítési mód:
A húst, a tisztított zöldségeket és a burgonyát kockákra, a fokhagymát karikákra, a petrezselyemzöldjét finomra vágjuk, majd a paradicsomot leforrázzuk, és a héját lehúzzuk. A zöldségeket a burgonya és a zöldborsó kivételével a hússal együtt olajon lesütjük, sóval ízesítjük és állandó kevergetés mellett, kevés folyadék hozzáadásával puhára főzzük, majd hozzáadjuk a zöldborsót és pár percig tovább főzzük. A burgonyát forró olajban pirosra sütjük, összekeverjük a raguval, és azután forrón tálaljuk.
 

 

vaddisznócomb  0,60 kg 2900 Ft/kg 1 740 Ft
fokhagyma  0,02 kg 1500 Ft/kg 30 Ft
sárgarépa  0,10 kg 300 Ft/kg 30 Ft
petrezselyemgyökér 0,10 kg 1426 Ft/kg 143 Ft
kápia paprika 0,10 kg 800 Ft/kg 80 Ft
paradicsom 0,20 kg 600 Ft/kg 120 Ft
zöldborsó  0,10 kg 600 Ft/kg 60 Ft
petrezselyemzöld  1 cs.  150 Ft/cs 150 Ft
burgonya   1 kg 250 Ft/kg 250 Ft
olívaolaj  0,04 l 1800 Ft/l 90 Ft
olaj 0,2 l 440 Ft/l 88 Ft
       
      2.780 Ft.: 4=  695 Ft./fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben