Hozzávalók:
(4 személyre) (520 kcal/fő)
80 dkg sertés szűzérme
1 dl olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csomó petrezselyem
só, bors
Elkészítési mód:Egy edényben az 1 dl olívaolajat felforrósítjuk, beletesszük a fokhagymát, a kettévágott vöröshagymát és a petrezselymet majd a sóval, borssal bedörzsölt, lehártyázott szűzérmét egészben. Folyamatosan forgatjuk úgy, hogy mindenhol kifehéredjen. Kevés folyadék hozzáadásával puhára pároljuk, azután lepirítjuk, majd szeletelve kínáljuk a rizs köret mellé. Kovászos uborkát javaslok mellé.
Bazsalikomos jázmin rizs
Hozzávalók:
(4 személyre)
32 dkg jázminrizs
1 fej vöröshagyma
2 ek. olaj
1 csomó bazsalikom
2 dkg vaj
só
Elkészítési mód:
A rizst olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott bazsalikomot és a tisztított vöröshagymát, felöntjük 8 dl vízzel és sóval ízesítjük. Állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Az edényt konyharuhával letakarjuk, majd fedővel hermetikusan lezárjuk és kb. 20 percig állni hagyjuk, így a rizs fölszívja a nedvességet. A hagymát kivesszük belőle, s végül egy nagyon finom pergő bazsalikomos rizsköretet kapunk.