topbar
fejlec01

foetel Egészben sült szűzérme bazsalikomos jázmin rizzsel

Hozzávalók:
(4 személyre) (520 kcal/fő)

80 dkg sertés szűzérme

1 dl olívaolaj

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 csomó petrezselyem

só, bors


Elkészítési mód:

Egy edényben az 1 dl olívaolajat felforrósítjuk, beletesszük a fokhagymát, a kettévágott vöröshagymát és a petrezselymet majd a sóval, borssal bedörzsölt, lehártyázott szűzérmét egészben. Folyamatosan forgatjuk úgy, hogy mindenhol kifehéredjen. Kevés folyadék hozzáadásával puhára pároljuk, azután lepirítjuk, majd szeletelve kínáljuk a rizs köret mellé. Kovászos uborkát javaslok mellé.

 


Bazsalikomos jázmin rizs

Hozzávalók:
(4 személyre)

 

32 dkg jázminrizs

1 fej vöröshagyma

2 ek. olaj

1 csomó bazsalikom

2 dkg vaj

Elkészítési mód:

A rizst olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott bazsalikomot és a tisztított vöröshagymát, felöntjük 8 dl vízzel és sóval ízesítjük. Állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Az edényt konyharuhával letakarjuk, majd fedővel hermetikusan lezárjuk és kb. 20 percig állni hagyjuk, így a rizs fölszívja a nedvességet. A hagymát kivesszük belőle, s végül egy nagyon finom pergő bazsalikomos rizsköretet kapunk.

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben