topbar
fejlec01

foetel Csirkecomb parasztosan krokettel

 

Hozzávalók: (4 személyre)

80 dkg csirkecomb

30 dkg kenyérszalonna

60 dkg vöröshagyma

5 dkg mangalicazsír

 

Elkészítési mód:

Csirkecombokat sós vízbe előfőzzük. Menet közben a kockákra vágott hagymát és szalonnát üvegesre pirítjuk. A zsírját lesütjük és ebben a zsírban szép pirosra sütjük a csirkecombokat. A kisült húst belerakjuk a hagymás-szalonnás raguba, és pár percig fedő alatt összepároljuk. Burgonyakrokettel tálaljuk.


Burgonyakrokett
Hozzávalók:(4 személyre)

80 dkg burgonya

10 dkg liszt

3 db tojás

20 dkg zsemlemorzsa

2 dl olaj a sütéshez

só, bors

Elkészítési mód:

A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük, leszűrjük és krumplitörővel összetörjük. Hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a lisztet és egy tojássárgáját. Ha puha a tészta, akkor zsemlemorzsát hozzátehetünk. Egy lisztes deszkán kinyújtjuk, majd csíkokra vágjuk, hengereket formázunk belőle és lisztes késsel 5 cm-es hosszú darabokra vágjuk. A tojást felverjük, sóval beízesítjük, a tésztarudacskákat egyenként belemártjuk, azután zsemlemorzsába megforgatjuk s forró olajban aranybarnára sütjük.

 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben