topbar
fejlec01

foetel Fásyburger párizsi hagymakarikákkal sült burgonyával

Hozzávalók: (4 személyre)

15 dkg darált marhahús

15 dkg darált csirkemell

15 dkg darált pulykapecsenye

10 dkg darált császárszalonna

10 dkg darált sertéscomb

1 gerezd fokhagyma

1 kis fej vöröshagyma

5 dkg sűrített paradicsompüré

1 csokor petrezselyemzöld

2 levél friss bazsalikomlevél


Elkészítési mód:

A zöld fűszereket, a tisztított hagymákat és a paradicsompürét botmixerrel pépesítjük, majd sóval beízesítjük. Azután a darált húsokkal összegyúrjuk. 2-3 óráig hűtőbe rakjuk, majd egy nyújtódeszkára kiöntjük és egy beolajozott nyújtófával kb. 2 cm vastagra egyenletesen elterítjük. 8 cm-es átmérőjű pohárral húspogácsákat kiszaggatunk. Egy ecsettel mind a két oldalát olajjal megkenjük. Egy teflon serpenyőbe mindkét oldalát kb. 8-8 percig pirosra sütjük.


Párizsi hagymakarika
Hozzávalók: (4 személyre)

4 fej vöröshagyma

2 db tojás

5 dkg liszt

0,5 dl tej

2 dl olaj (sütéshez)

Elkészítési mód:

A hagymát héjától megtisztítjuk, egyforma vastagságú karikákra vágjuk. A tojást, a tejet, a lisztet habverővel krémesre keverjük, sóval ízesítjük, majd megforgatjuk benne a hagymakarikákat és forró olajban pirosra sütjük. Szalvétára kiszedjük, felitatjuk az olajat. 

Sültburgonya

Hozzávalók:(4 személyre)

60 dkg burgonya

2 dl olaj (a sütéshez)

Elkészítési mód:

A burgonyát megpucoljuk, díszkéssel hosszába felszeleteljük és forró olajban aranybarnára sütjük. Szalvétára kiszedjük, felitatjuk az olajat és sóval meghintjük.
  

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben