topbar
fejlec01

foetel Birkapörkölt pásztor tarhonyával

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

80 dkg kockázott birkacomb

2 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 db zöldpaprika

2 db paradicsom

10 dkg sertészsír

5 dkg kalocsai őrölt paprika

1 kk. köménymag

só, bors

 

Elkészítési mód:

A hagymát zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk az átmosott, kockázott birkahúst. Sóval, borssal, köménnyel ízesítjük, zsírjára sütjük, azután belerakjuk a héjától leforrázott paradicsomot, a kockákra vágott paprikát és a zúzott fokhagymát. Meghintjük őrölt pirospaprikával, összekeverjük, zsírjára pörköljük, azután felöntjük kevés vízzel és állandó kevergetés mellett lassú tűzön kb. 2,5 – 3 óra alatt puhára főzzük. Ha a levét lefővi, a folyadékot pótoljuk.

 

Pásztortarhonya

Hozzávalók: (4 személyre)

20 dkg tarhonya

40 dkg burgonya

4 db tojás

10 dkg császárszalonna

3 dkg sertészsír

 

Elkészítési mód:

A kockázott szalonnát és a tarhonyát zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a karikákra vágott burgonyát és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sóval beízesítjük és állandó kevergetés mellett, folyadék pótlásával a bennelévőket puhára főzzük. Zsírjára sütjük és a menet közben sóval ízesített felvert tojásokat ráöntjük, majd összekeverjük és egy perc alatt készre főzzük.
Ízlésesen tálaljuk, díszítjük és köretként adjuk a forró birkapörkölt mellé.

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben