Hozzávalók: (4 személyre)
4 db kacsacomb
1 kis fej vöröshagyma
1 szál répa
1 szál petrezselyemgyökér
1 db zöldpaprika
1 db héjától tisztított paradicsom
80 dkg burgonya
2 ek. olívaolaj
4 db alma
4 dl fehérbor
2 kk. nyírfacukor
80 dkg vöröshagyma
5 dkg liszt
só, bors
2 dl olaj (a burgonya és a hagymasütéshez)
Elkészítési mód:
A kacsacombot megtisztítjuk, sóval, borssal bedörzsöljük és egy lábasba kevés olajon forgatva pirosra sütjük, majd hozzáadjuk a felaprított tisztított zöldségeket és ismét megpirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és lassú tűzön félpuhára pároljuk. Tepsibe rakjuk, a tetejét olívaolajjal meglocsoljuk és 180 °C –os előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Menet közben a burgonyát megtiszítjuk és kockákra vágjuk, majd enyhén sós vízben megfőzzük. Lecsurgatjuk, és olajon pirosra sütjük. A hagymát héjától megtiszítjuk, karikákra vágjuk, lisztben megforgatjuk és olajban megsütjük. Az alma közepét egészben kiszúrjuk, fehérborral felöntjük, nyírfacukorral ízesítjük, majd fedő alatt puhára pároljuk. Felszeletelve a kacsacomb valamint a hagymás pirított burgonya mellé ízlésesen tálaljuk.