topbar
fejlec01

Áldott húsvéti ünnepeket kívánunk!

foetel Sült kacsacomb hagymás pirított burgonyával

 

Hozzávalók: (4 személyre)

4 db kacsacomb

1 kis fej vöröshagyma

1 szál répa

1 szál petrezselyemgyökér

1 db zöldpaprika

1 db héjától tisztított paradicsom

80 dkg burgonya

2 ek. olívaolaj

4 db alma

4 dl fehérbor

2 kk. nyírfacukor

80 dkg vöröshagyma

5 dkg liszt

só, bors

2 dl olaj (a burgonya és a hagymasütéshez)

 

Elkészítési mód:

A kacsacombot megtisztítjuk, sóval, borssal bedörzsöljük és egy lábasba kevés olajon forgatva pirosra sütjük, majd hozzáadjuk a felaprított tisztított zöldségeket és ismét megpirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és lassú tűzön félpuhára pároljuk. Tepsibe rakjuk, a tetejét olívaolajjal meglocsoljuk és 180 °C –os előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Menet közben a burgonyát megtiszítjuk és kockákra vágjuk, majd enyhén sós vízben megfőzzük. Lecsurgatjuk, és olajon pirosra sütjük. A hagymát héjától megtiszítjuk, karikákra vágjuk, lisztben megforgatjuk és olajban megsütjük. Az alma közepét egészben kiszúrjuk, fehérborral felöntjük, nyírfacukorral ízesítjük, majd fedő alatt puhára pároljuk. Felszeletelve a kacsacomb valamint a hagymás pirított burgonya mellé ízlésesen tálaljuk.
 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben