foetel alföldi tányérhús

Hozzávalók:
(4 személyre)

60 dkg szürkemarha comb
20 dkg tarhonya
60 dkg burgonya
10 dkg zöldborsó
10 dkg kolozsvári szalonna
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db paprika
2 db paradicsom
2 dkg kalocsai őrölt pirospaprika
5 dkg mangalicazsír
só, őrölt bors

 

Elkészítési mód:
A marhahúst, a szalonnát, a burgonyát, a paprikát kockákra, a tisztított hagymát finomra, a fokhagymát karikákra vágjuk. A hagymát, a paprikát és a szalonnát zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst, sóval, borssal ízesítjük és zsírjára sütjük. Meghintjük őrölt paprikával, majd amikor a paprika elolvadt megkeverjük és hozzáadjuk a héjától leforrázott paradicsomot. Lassú tűzön kevés folyadék hozzáadásával állandó kevergetés mellett finom pörköltet készítünk. Közben a tarhonyát zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a burgonyát, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Készre főzzük és összekeverjük a pörkölttel majd belerakjuk a zöldborsót, felöntjük 1 dl vízzel, pár perc forralás után paprika csíkokkal és újhagymával díszítve tálaljuk.
 

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben