Hozzávalók: (4 személyre)
80 dkg sertésoldalas
2 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
1 fej karfiol
2 csomó sárgarépa
30 dkg zöldbab
50 dkg zöldborsó
10 dkg vaj
só, bors
2 ek. olaj
Elkészítési mód:
A besózott oldalast egészben kör alakban húsvillával összetűzzük a két végénél, majd madzaggal összekötözzük, a csontok között V alakúra bevágjuk, mint egy koronát. Egy lábasba beleállítjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, darabolva hozzáadjuk a fokhagymát, a vöröshagymát, sóval, borssal ízesítjük, és félpuhára főzzük. Lecsurgatjuk, tepsibe rakjuk, olajjal meglocsoljuk, majd előmelegített sütőben 150 °C-on szép barnára sütjük. A kötöző madzagot levágjuk, és a hústűt kihúzzuk belőle. A karfiolt rózsáira szedjük, a zöldbabot feldaraboljuk, a zöldborsót kifejtjük, a répát megtisztítjuk, és enyhén sós vízben félpuhára főzzük. Végezetül vajon megpároljuk és köretként tálaljuk a korona sült oldalas mellé.