Hozzávalók: (4 személyre)
4 db hízott libacomb
1 dl olívaolaj
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
babérlevél
80 dkg burgonya
1 csomó petrezselyem
5 dkg vaj
szemes bors
só
Elkészítési mód:
A libacombokat besózzuk, mindkét oldalát olajon megpirítjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, hozzáadjuk a tört fokhagymát, a tisztított vöröshagymát, szemes borssal, babérlevéllel fűszerezzük, és fedő alatt félpuhára főzzük. A libacombokat a fűszeres léből kivesszük, lecsurgatjuk, és tepsibe rakjuk. 180 °C-os előmelegített sütőben ropogósra sütjük. Közben a kockázott burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük. Vajon a finomra vágott petrezselymet megpároljuk, megforgatjuk benne a burgonyát, majd köretként tálaljuk a combok mellé. Tipp: Pirított hagymakarikákkal díszíthetjük.