Hozzávalók:
(4 személyre)
1 kg csirkecomb
1 fej vöröshagyma
1 cs. petrezselyemzöld
2 ek. olaj
60 dkg burgonya
20 dkg liszt
2 tojás
1 cs. snidling
50 dkg apró savanyú káposzta
30 dkg császárszalonna
20 dkg füstölt szalonna
2 g. fokhagyma
só, bors
Elkészítési mód:
A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, lábasba tesszük, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a vöröshagymát, a petrezselyemzöldet, egy csipet sóval ízesítjük, és félpuhára főzzük. Olajban megpirítjuk a combokat, majd tálalás előtt tört fokhagymával bekenjük őket. Közben a burgonyát megpucoljuk, lereszeljük, összekeverjük a liszttel és a tojásokkal, sóval, borssal ízesítjük. Forró vízben kiszaggatjuk, majd leszűrjük. A császárszalonnát összekockázzuk, megpirítjuk az apróra vágott káposztával, majd összekeverjük a sztrapacskával. Köretként tálaljuk a fokhagymás combok mellé. A füstölt szalonnából sütött kakastaréjjal díszítve, snidlinggel megszórva kínáljuk.