topbar
fejlec01

foetel Tűzdelt sertésszűzérme baconbe göngyölt spárgával

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

60 dkg sertés szűzérme

10 dkg fehér, sózott szalonna

30 dkg spárga

15 dkg bacon szalonna

80 dkg burgonya

10 dkg reszelt sajt

5 dkg vaj

1 db tojás

1 dl tejföl

 

Elkészítési mód:

A fehér szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és hústű segítségével hosszában befűzzük a szűzérmébe. Alufóliára rakjuk, sóval ízesítjük, majd betekerjük, tepsibe tesszük, 1 dl vizet öntünk alá, azután 150 °C-os előmelegített sütőben, kb. 20 percig pároljuk. A húst kibontjuk az alufóliából, mellérakjuk a csomókra szedett, baconszalonnába tekert spárgát, és megsütjük. Közben a héjától megtisztított burgonyát jól átmossuk, kockákra vágjuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a tejfölt, a tojássárgáját, a reszelt sajtot, az olvasztott vajat, és botmixerrel krémesre pépesítjük. A dresszingzsákba csillagcsövet teszünk, belerakjuk a burgonyakrémet, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kiadagoljuk. 200 °C-os előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. A húst felszeleteljük, majd köretként tálaljuk mellé a baconbe tekert spárgát és a hercegnőburgonyát.

 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben