Hozzávalók:
(4 személyre) (280 kcal)
80 dkg gyöngytyúk
20 dkg sárgarépa
20 dkg petrezselyemgyökér
15 dkg zeller
1 cs. zellerzöld
15 dkg zöldborsó
1 cs. petrezselyemzöld
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
15 dkg csigatészta
só, szemes bors
Elkészítési mód:
A jól megtisztított gyöngytyúkot átmossuk, nagyobb fazékba beletesszük, és vízzel felöntjük. Egy forralás után a levet leöntjük róla. A fazekat kiöblítjük, visszarakjuk a gyöngytyúkot, újból felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket a zöldborsó kivételével. Egy forralás után sóval, szemes borssal ízesítjük, lassú tűzön gyöngyöztetve, kb. 3 óra alatt puhára főzzük, azután leszűrjük. A főtt zöldségeket és a húst összevágjuk, a menet közben kifőzött csigatésztával, a zöldborsóval együtt tálkába rakjuk, majd forró levessel felöntjük. Finomra vágott petrezselyemzöldjével meghintve kínáljuk.