Hozzávalók:
(4 személyre)
40 dkg cukkini
2 gerezd fokhagyma
3 db friss bazsalikomlevél
1 dl tejszín
1 db tojássárgája
3 dkg vaj
só, bors
Elkészítési mód:
Vajon megpároljuk a felkarikázott cukkinit, a finomra vágott bazsalikomlevelet és a zúzott fokhagymát. 7 dl vízzel felöntjük, sóval, borssal ízesítjük, majd 10-15 percig főzzük. Botmixerrel krémesítjük, beleöntjük a tojássárgájával simára kevert tejszínt és még egyszer felforraljuk. Káposztás rudacskákkal tálaljuk.
Káposztás rúd
Hozzávalók:
(4 személyre)
15 dkg liszt
5 dkg margarin
10 dkg reszelt friss káposzta
½ dl tejföl
1 db tojás
só
Elkészítési mód:
A liszttel elmorzsoljuk a margarint, sóval ízesítjük, majd összegyúrjuk a tejföllel és a reszelt káposztával. Lisztezett deszkán nyújtófával ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és a habosra felvert tojással a tetejét megkenjük. 1cm x 15cm-es rudakra vágjuk. Kivajazott tepsibe rakjuk és 200 °C-os előmelegített sütőben restre sütjük.