topbar
fejlec01

leves Zöldborsókrémleves túrós derelyével

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

30 dkg zöldborsó (mirelit)
1 db kis fej vöröshagyma
3 dkg vaj
1 kk. Vegeta

 

Elkészítési mód:
Vajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, majd belerakjuk a zöldborsót és felöntjük 8 dl vízzel. Vegetával, sóval ízesítjük. 8-10 perc alatt puhára főzzük. Botmixerrel krémesítjük.

Rákhúsos túrós derelye

Hozzávalók:
(4 személyre)

5 dkg garnélarák
10 dkg túró
15 dkg liszt
5 dkg vaj
2 ek. tejföl
1 kis fej vöröshagyma
½ dl víz (amennyit gyúrás közbe felvesz)
1 kk. ecet
bors
egy csipet só

 

Elkészítési mód:
A lisztet, a tejföllel, az ecettel összegyúrjuk, és egy csipet sóval ízesítjük. Kevés víz hozzáadásával jól gyúrható tésztát készítünk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és vajjal vékonyan bekenjük, majd összehajtogatjuk, és ezt a műveletet háromszor megismételjük. Hűtőben pihentetjük. A finomra vágott vöröshagymát, a garnélákat 1 dkg vajon megpároljuk, a túróval összekeverjük, és sóval, borssal ízesítjük. A tésztát ismét kinyújtjuk, és derelyevágóval 8x8 cm-es kockára szeleteljük, és a tészta közepébe rakjuk a ragut, azután szalvétára hajtjuk. 240 °C-os fokos előmelegített sütőben, rövid idő alatt megsütjük. A krémlevessel együtt tálaljuk.

 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben