Hozzávalók:
(4 személyre)
50 dkg halaprólék
30 dkg harcsafilé
1 db sárgarépa
1 db fehér gyökér
1 kisfej zeller
1 csomó petrezselyemzöld
5 db paradicsom
3 db tv paprika
1 db erős zöldpaprika
1 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
3 dkg mangalicazsír
20 dkg házi lebbencstészta
5 dkg kalocsai őrölt pirospaprika
só, bors
Elkészítési mód:
A harcsafilét felkockázzuk és besózzuk. 2-3 óráig hűtőben állni hagyjuk. A tisztított zöldségeket, a zöld paprikákat, a paradicsomot, a hagymát kockákra, a petrezselyemzöldjét finomra vágjuk. Egy fazékba rakjuk és feltesszük főzni a halaprólékkal együtt. Meghintjük őrölt paprikával, sóval, borssal majd 2 l vízzel felöntjük. Lassú tűzön kb. 5 órán keresztül főzzük, majd leszűrjük a halalaplevet. Menet közben mangalicazsíron megpirítjuk a házi lebbencstésztát, felöntjük 2 dl halalaplével és puhára főzzük. A halászlébe beletesszük a kockára vágott harcsafilét és 10-15 perc alatt készre főzzük. Forrón tálaljuk, mellé lebbencstésztát adunk.