topbar
fejlec01

harcsahalaszle

Hozzávalók:
(4 személyre)

50 dkg halaprólék
30 dkg harcsafilé
1 db sárgarépa
1 db fehér gyökér
1 kisfej zeller
1 csomó petrezselyemzöld
5 db paradicsom
3 db tv paprika
1 db erős zöldpaprika
1 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
3 dkg mangalicazsír
20 dkg házi lebbencstészta
5 dkg kalocsai őrölt pirospaprika
só, bors

 

Elkészítési mód:
A harcsafilét felkockázzuk és besózzuk. 2-3 óráig hűtőben állni hagyjuk. A tisztított zöldségeket, a zöld paprikákat, a paradicsomot, a hagymát kockákra, a petrezselyemzöldjét finomra vágjuk. Egy fazékba rakjuk és feltesszük főzni a halaprólékkal együtt. Meghintjük őrölt paprikával, sóval, borssal majd 2 l vízzel felöntjük. Lassú tűzön kb. 5 órán keresztül főzzük, majd leszűrjük a halalaplevet. Menet közben mangalicazsíron megpirítjuk a házi lebbencstésztát, felöntjük 2 dl halalaplével és puhára főzzük. A halászlébe beletesszük a kockára vágott harcsafilét és 10-15 perc alatt készre főzzük. Forrón tálaljuk, mellé lebbencstésztát adunk.
                              

 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben