topbar
fejlec01

desszert Citrommázas szilvás kenyér

 

Hozzávalók:
(4 személyre)(380 kcal/fő)

30 dkg szilvabefőtt

10 dkg mazsola

1 kávéskanál törött fahéj

20 dkg liszt

5 dkg margarin

15 dkg porcukor

1 cs. vaníliás cukor

2 db tojás

fél csomag sütőpor

 

A citromos mázhoz:

20 dkg porcukor

2 ek. citromlé

1 ek. víz

 

 Elkészítési mód:

A lecsurgatott szilvabefőttet apróra vágjuk, elkeverjük a mazsolával és a törött fahéjjal. Majd hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, a margarint, a vaníliás cukrot és a porcukrot. A kikevert masszába beleszórjuk a sütőport és a lisztet, majd összekeverjük. Végül a fehérjékből felvert habot is hozzáadjuk. Margarinnal kikent, lisztezett, hosszúkás formába öntjük és előmelegített sütőben 180 °C-on megsütjük. Ha kihűlt, bevonjuk a sűrűre kevert mázzal. Ízlés szerint tálalásnál porcukorral meghintjük.


 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben