Hozzávalók:
(10 személyre)
A tésztához:
4 tojás
10 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
10 dkg darált dió
5 dkg rétesliszt
tetszés szerinti gyümölcsíz
A citrommázhoz:
25 dkg porcukor
2 ek. forró víz
2 ek. citromlé
1 kk. olaj
Elkészítési mód:
A keményre felvert tojáshabba belekeverjük a cukrokat, a tojássárgáját, a darált diót, a lisztet és jól összekeverjük. Egy kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük. Közben elkészítjük a citrommázat. A forró vizet és a citromlevet ráöntjük a porcukorra, hozzáadjuk az olajat, és addig keverjük míg megsűrűsödik. A kihűlt tésztát kettévágjuk, tetszés szerint gyümölcsízzel, majd a citrommázzal megkenjük és összeragasztjuk. A megmaradt citrommázzal bevonjuk a tészta tetejét, citromszeletekkel díszítjük és hűtőbe tesszük. Tálalás előtt egyforma szeletekre vágjuk, és dióbéllel díszítjük.