Hozzávalók:
(4 személyre)
4 db tojás
4 ek. víz
15 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1 csipet só
10 dkg finomliszt
½ cs. sütőpor
10 dkg darált mák
2 dl tejszín
1 cs. habfixáló
25 dkg túró
6 dkg méz
2 dl joghurt
Elkészítési mód:
A tésztához a tojást és a vizet robotgéppel habosra keverjük. Beleszórjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a sütőporral összekevert lisztet és a mákot, majd az egészet összekeverjük. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. A piskótát cukorral beszórt konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és felcsavarva hagyjuk kihűlni. A töltelékhez a tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. A túrót a mézzel és a joghurttal simára keverjük, a tejszínhez adjuk, óvatosan összedolgozzuk, majd a kiterített piskótán egyenletesen elkenjük, ezt követően feltekerjük, és 2 órán át hűtőben tároljuk.