Hozzávalók:
(12 személyre) (440 kcal/fő)
A tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg cukor
A krémhez:
4 tojás
10 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
20 dkg darált mák
50 dkg tejszínes krémsajt
50 dkg tejföl (20%-os zsírtartalmú)
1 cs. tejszínes pudingpor
1 tk. rumaroma
Elkészítési mód:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk 2 evőkanál víz hozzáadásával, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe (32x22 cm) tesszük. 160 ⁰C-os sütőben kb. 15 perc alatt elősütjük. Menet közben robotgép segítségével a tojásokat felverjük a cukrokkal, azután hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összedolgozzuk. A kész krémet ráöntjük az elősütött tésztára, és 160 ⁰C-on kb. 50 perc alatt megsütjük. A kihűlt süteményt néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, majd tálalás előtt a tetejét megszórjuk mákkal és porcukorral.