Hozzávalók:
(10 személyre)
A tésztához:
40 dkg finomliszt
1 cs. sütőpor
12 dkg cukor
2 db tojássárgája
25 dkg vaj
1 dl tejföl
1 csipet só
1 db citrom leve és reszelt héja
A töltelékhez:
1 kg magozott fagyasztott meggy
10 dkg cukor
1 tk fahéj
10 dkg búzadara
Elkészítési mód:
A lisztet a sütőporral egy nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, a vajat, a tejfölt, a sót, a fél citrom levét és a reszelt héját. Az egészet addig gyúrjuk, míg teljesen összeáll a tészta. 1 óráig hűtőben tároljuk. A mélyhűtött meggyet kiengedjük, majd egy forralás után a levet leöntjük róla, cukorral és fahéjjal ízesítjük, azután összekeverjük a búzadarával. A tésztát lisztezett deszkán még egyszer átgyúrjuk, azt követően kétfelé osztjuk, kinyújtjuk, az egyik sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, ezután a meggyet elterítjük rajta, majd a tészta másik felével betakarjuk. Villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben készre sütjük. Miután megsült, hagyjuk kihűlni, és kockákra vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.