topbar
fejlec01

desszert Meggyes kocka

 

Hozzávalók (10 személyre):

A tésztához:

50 dkg liszt
5 dkg kakaópor
1 tk. szódabikarbóna
1 t. szalakáli
10 dkg cukor
2 db tojás
5 dkg vaj
1 dl tej

A krémhez:

50 dkg friss magozott megy
2 cs. tejszínes pudingpor
1 kk. zselatin
6 dl tej
15 dkg porcukor
10 dkg vaj

1 tubus tejszínhab a díszítéshez

 

Elkészítési mód:

A lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát, a szalakálit összekeverjük és kétszer átszitáljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. A tésztát háromfelé osztjuk, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és egyenként vajjal kikent tepsibe rakjuk. 180 °C-os előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük.

A krémhez: A tejszínes pudingport a cukorral, a zselatinnal, a 2 dl tejjel hidegen simára keverjük, majd hozzáadjuk a magozott meggyet, azután a megmaradt tejjel krémesre főzzük, ezt követően lehűtjük. A vajat botmixerrel felhabosítjuk és a már lehűtött krémmel összekeverjük. A lapokat egyenként megkenjük a krémmel és egymás tetejére helyezzük, majd a tetejét is bevonjuk a megmaradt krémmel. Minimum 2 óráig hűtőbe rakjuk. Tálalás előtt egyenlő kockákra szeleteljük és ízlés szerint tejszínhabbal, eperrel, szederrel díszítve tálaljuk.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben