topbar
fejlec01

desszert Csokoládékrémes tört mandulával

Hozzávalók:
(10 személyre)(400 kcal/fő)


A tésztához:

25 dkg liszt

20 dkg vaj

5 db tojás sárgája

5 dkg cukor

5 dkg kakaópor

1 t. sütőpor

 

A krémhez:

30 dkg cukor

2 dkg liszt

2 dl tej

5 dkg kakaópor

5 dkg étcsokoládé

20 dkg margarin

 

A bevonóhoz:

25 dkg étcsokoládé

 

Elkészítési mód:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kb. 30 percig pihentetjük. A tésztát vajjal kikent, lisztezett tepsibe elterítjük, és 200 °C-on kb. 15-20 perc alatt készre sütjük, azután hagyjuk kihűlni. Közben egy edényben a kristálycukrot, a kakaóport és a lisztet összekeverjük, beleöntjük a tejet és kb. 10 percig főzzük. A margarint és az étcsokoládét hozzáadjuk, állandó kevergetés mellett krémesre főzzük. A kisült tésztát keresztbe kettévágjuk, az egyik felére elterítjük a krémet, a másikkal befedjük, az olvasztott csokoládéval bevonjuk, majd megszórjuk tört mandulával. Hűtőbe tesszük, és tálalás előtt éles késsel kockákra vágjuk. Tört mandulával és koktélcseresznyével díszítve kínáljuk.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben