Hozzávalók:
(10 személyre)(400 kcal/fő)
A tésztához:
25 dkg liszt
20 dkg vaj
5 db tojás sárgája
5 dkg cukor
5 dkg kakaópor
1 t. sütőpor
A krémhez:
30 dkg cukor
2 dkg liszt
2 dl tej
5 dkg kakaópor
5 dkg étcsokoládé
20 dkg margarin
A bevonóhoz:
25 dkg étcsokoládé
Elkészítési mód:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kb. 30 percig pihentetjük. A tésztát vajjal kikent, lisztezett tepsibe elterítjük, és 200 °C-on kb. 15-20 perc alatt készre sütjük, azután hagyjuk kihűlni. Közben egy edényben a kristálycukrot, a kakaóport és a lisztet összekeverjük, beleöntjük a tejet és kb. 10 percig főzzük. A margarint és az étcsokoládét hozzáadjuk, állandó kevergetés mellett krémesre főzzük. A kisült tésztát keresztbe kettévágjuk, az egyik felére elterítjük a krémet, a másikkal befedjük, az olvasztott csokoládéval bevonjuk, majd megszórjuk tört mandulával. Hűtőbe tesszük, és tálalás előtt éles késsel kockákra vágjuk. Tört mandulával és koktélcseresznyével díszítve kínáljuk.