Hozzávalók:
(10 személyre) (400 kcal/fő)
30 dkg liszt
2 dl tej
2 dkg élesztő
3 dkg cukor
5 dkg vaj
egy csipet só
Töltelék:
10 dkg narancslekvár
A bukta kenéséhez:
2 db tojássárgája
3 dkg cukor
2 evőkanál víz
Elkészítési mód:Langyos tejben a cukrot és az élesztőt felfuttatjuk. Egy tálba a lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk az élesztős tejet és a vajat. Az egészből egy lágy tésztát dagasztunk. Liszttel meghintjük és cipót formázunk belőle. Ruhával letakarjuk és meleg helyen egy órán át duplára kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkára kinyújtjuk. 5x8 cm-es téglalapra vágjuk. Minden téglalap közepébe kanállal rárakjuk a simára kevert narancslekvárt. A tészta két végét ráhajtjuk, majd az egészet feltekerjük. Azzal a felével rakjuk a kivajazott tepsibe, ahol a tészta fedi egymást. Egymás mellé sorba rakjuk, aztán ruhával letakarjuk és a buktákat kb. 30-40 percig tovább kelesztjük. Közben a bukták kenéséhez keverjük simára a tojássárgáját a cukorral és a vízzel, majd kenjük be a már megkelt buktákat. 180 °C-os előmelegített sütőben, kb. 30-40 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Enyhén meghintjük porcukorral, majd ízlés szerint, esztétikusan díszítve tálaljuk.