topbar
fejlec01

desszert Nagymami meggyes piskótája

 

Hozzávalók:
(10 személyre) (180 kcal/fő)

6 tojás

6 ek. cukor

1 cs. vanilíás cukor

1 cs. sütőpor

6 ek. liszt

1 üv. magozott meggybefőtt


Elkészítési mód:

A tojássárgákat a cukrokkal együtt habosra verjük, ezt követően fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjékből egy csipet só hozzáadásával kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a tésztába. Azután kivajazott tepsibe önjük és a tetejét megszórjuk a lecsepegtetett meggyszemekkel. 180 ⁰C-on kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben