topbar
fejlec01

desszert Szőlőtorta

 

Hozzávalók:
(10 személyre) (300 kcal/ fő)

30 dkg liszt

5 dkg margarin

4 db tojás

20 dkg porcukor

2 tasak vaníliás cukor

15 dkg szőlő

5 dkg mandula

 

Elkészítési mód:

A tojások sárgáját a cukrokkal habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a meghámozott, őrölt mandulát és tovább keverjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadunk 2 dkg porcukrot, és még egyszer alaposan felverjük. A habba beleszórjuk a lisztet, majd finoman hozzáadjuk a habosra felvert mandulás tojássárgájához. Az előbb elkészített masszát egy margarinozott, lisztezett tortaformába öntjük. Tetejére mosott, félbevágott szőlőszemeket rakunk. A tésztát előmelegített sütőben, lassú tűzön kb. 180 °C-on aranysárgára sütjük. Amikor kihűlt, tortaszeletekre vágjuk és meghintjük porcukorral.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben