Hozzávalók: (10 személyre)
5 db tojás
15 dkg cukor
2 t. vaníliás cukor
25 dkg liszt
1 l tej
2 dkg vaj
1 csipet só
Elkészítési mód:
A lisztet a tejjel, a tojásokkal jól kikeverjük és sóval, cukrokkal ízesítjük. Vastagon kivajazott tepsibe egyenletesen beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 190 °C-on kb. 25-30 percig sütjük. Vigyázzunk arra, hogy a teteje nehogy túl piruljon!
Eperkrém
Hozzávalók: (10 személyre)
20 dkg eper
5 dkg cukor
2 cs. vaníliás cukor
2 dl tejföl
2 ek. liszt
1 kk. zselatin
Elkészítési mód:
Az epret megtiszítjuk, jól átmossuk, 1 dl vízben kb. 10 perc alatt zselatin hozzáadásával megfőzzük. A cukrokkal beízesítjük. A tejfölt a liszttel simára keverjük és behabarjuk, majd összefőzzük és botmixerrel krémesítjük.
A sütemény összeállítása:
A tésztát kerek formával egyenként kiszúrjuk, majd a tetejére adagoljuk a krémet. Tegyük hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen. Tálalás előtt húzzuk le a süteményről a formát, majd ízlésesen egy félbevágott eperrel és mentalevéllel díszítjük.