topbar
fejlec01

desszert Habos kávés desszert

 

Hozzávalók:
(10 személyre) (380 kcal/fő)

A tésztához:

20 dkg liszt

4 tojás

20 dkg porcukor

1 cs. sütőpor

1 dl tej

1 dl olaj

 

A krémhez:

10 dkg liszt

3 tojássárgája

1 cs. vaníliás cukor

3 dl tej

1 dl feketekávé

20 dkg porcukor

20 dkg margarin

 

A tetejére:

3 tojásfehérje

15 dkg porcukor

1 kk. ecet

 

Elkészítési mód:

A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a tejet és az olajat, valamint a kemény habbá vert fehérjéket. Kivajazott-, lisztezett tepsiben (35x25 cm-es) tűpróbáig sütjük. Azután a krém hozzávalóit megfőzzük, ha langyosra hűlt, akkor hozzáadjuk a porcukorral kikevert margarint. A kihűlt tésztát megkenjük a krémmel, majd a gőz felett felvert tojásfehérjehabot egyenletesen elterítjük rajta. Fogyasztásig hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor tetszés szerint kakaóporral meghintjük.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben