Hozzávalók:
(10 személyre) (380 kcal/fő)
A tésztához:
20 dkg liszt
4 tojás
20 dkg porcukor
1 cs. sütőpor
1 dl tej
1 dl olaj
A krémhez:
10 dkg liszt
3 tojássárgája
1 cs. vaníliás cukor
3 dl tej
1 dl feketekávé
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
A tetejére:
3 tojásfehérje
15 dkg porcukor
1 kk. ecet
Elkészítési mód:
A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a tejet és az olajat, valamint a kemény habbá vert fehérjéket. Kivajazott-, lisztezett tepsiben (35x25 cm-es) tűpróbáig sütjük. Azután a krém hozzávalóit megfőzzük, ha langyosra hűlt, akkor hozzáadjuk a porcukorral kikevert margarint. A kihűlt tésztát megkenjük a krémmel, majd a gőz felett felvert tojásfehérjehabot egyenletesen elterítjük rajta. Fogyasztásig hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor tetszés szerint kakaóporral meghintjük.