Hozzávalók: (10 személyre)
25 dkg liszt
20 dkg vaj
5 tojássárgája
5 dkg cukor
2 vaníliás cukor
1 sütőpor
1 kk. reszelt citromhéj
A töltelékhez:
40 dkg túró
20 dkg őszibarackbefőtt
10 dkg vaj
10 dkg cukor
5 dkg búzadara
10 dkg mazsola
5 tojásfehérje
Elkészítési mód:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kettéosztjuk, és fél órát pihentetjük. A túrót elkeverjük a vajjal, a cukorral, a mazsolával, a búzadarával, a feldarabolt őszibarackkal és a kemény habbá felvert tojásfehérjével. A kinyújtott tészta egyik felét vajjal kikent lisztezett sütőedénybe terítjük, a túrótölteléket egyenletesen elsimítjuk rajta majd ráhelyezzük a tészta másik felét. A tetejét villával megszurkáljuk és 200 °C-os előmelegített sütőben megsütjük. Kockára vágjuk és porcukorral meghintve gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.