Hozzávalók:
(4 személyre) (920 kcal/fő)
A tésztához:
15 dkg liszt
3 dl tej
2 db tojás
2 ek. olaj
szódavíz
só
A töltelékhez:
50 dkg túró
2 ek. tejföl
20 dkg porcukor
1 db citrom reszelt héja
1 tk. vanília aroma
A sütéshez:
15 dkg zsemlemorzsa
2 tojás
olaj
A vaníliamártáshoz:
8 dl tej
2 db tojássárgája
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. vaníliás pudingpor
Elkészítési mód:
A tészta alapanyagait összekeverjük, utána annyi szódavizet öntünk hozzá, hogy sűrű legyen. Amíg a palacsintatészta pihen a töltelék hozzávalóit összekeverjük. Ezt követően kisütjük a tésztát, a tölteléket elosztjuk benne és a két szélét behajtjuk, majd feltekerjük. Azután felvert tojásba valamint zsemlemorzsába forgatjuk, és bő olajban aranybarnára sütjük. Menet közben a vaníliamártás hozzávalóit csomómentesre keverjük és állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük.