Hozzávalók (10 személyre):
Piskóta:
5 db tojás
10 dkg kristálycukor
10 dkg liszt
5 dkg kakaópor
Krém:
6 dl tejszín
20 dkg étcsokoládé
5 dkg porcukor
1 kk. zselatin
2 dl tejszín a tejszínhabhoz
Csokoládé bevonat:
10 dkg étcsokoládé
2 ek.étolaj
Elkészítési mód:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a cukor felével habosra keverjük. A tojásfehérjét a többi cukorral kemény habbá verjük, majd a két habot összevegyítjük, végül a kakaóporral összekevert lisztet óvatosan beleforgatjuk. A tésztamasszát sütőpapírral kibélelt tepsibe 180 °C-os előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük, hagyjuk kihűlni, majd két egyenlő részre vágjuk.
A krém elkészítéséhez a 20 dkg étcsokoládét fém keverőtálban a zselatinnal gőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük a porcukorral habbá vert tejszínt. Az egyik piskótalapot a csokoládékrémmel egyenletesen, vastagon megkenjük, majd min. 1 óra hosszáig hűtőbe helyezzük. A 2 dl tejszínből kemény habot verünk, és a megdermedt csokoládékrémet egyenletesen bevonjuk.
A 10 dkg étcsokoládét gőz felett fém edénybe megolvasztjuk, majd hozzáadjuk az étolajat, habverővel krémesre keverjük és a másik piskótalapra egyenletesen elterítjük, azután hagyjuk kihűlni. Ha a csoki a tetején megkeményedett óvatosan ráhelyezzük a csokoládékrémes-tejszínhabos piskótalapra. Forró vízbe mártott késsel egyenlő kockákra vágjuk. Naranccsal és szőlővel díszítve tálaljuk.