30 dkg liszt
10 dkg margarin
10 dkg vaj
1 dl tejföl
½ dl tej
20 dkg burgonya
2 db tojás
30 dkg túró
1 kk. só
1 kk. cukor
1 dkg élesztő
Elkészítési mód:A burgonyát héjától megtisztítjuk, sós vízben megfőzzük, majd összetörjük. Az élesztőt tejben cukorral megfuttatjuk, azután a burgonyával és a többi hozzávalókkal összegyúrjuk, majd kinyújtjuk, és három rétegre hajtogatjuk. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük, konyharuhával letakarjuk és 30 percig pihentjük. Amikor szépen megkelt két ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét hosszába és keresztbe bevagdaljuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjük és 180 °C-os előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.