Hozzávalók:
(4 személyre)
A tésztához:
6 db tojás
10 dkg liszt
5 dkg kakaópor
2 ek. porcukor
1 t. vaníliás cukor
1 t. sütőpor
4 ek. olaj
A túrókrémhez:
30 dkg túró
2 dl tejföl
5 dl tej
20 dkg cukor
1 t. vaníliás cukor
1 t. vaníliás puding
1 db citrom
3 tojás
2 dkg vaj
A málnakrémhez:
5 dkg fehér csokoládé
1 dl tejszín
20 dkg málna
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. tejszínes pudingpor
2,5 dkg cukor
3 dl tej
5 dkg vaj
A málnás aszpikhoz:
2 t. zselatin
5 dkg porcukor
15 dkg málna
Elkészítési mód:
A cukrokat, az olajat és a tojásokat simára keverjük, hozzáadjuk a sütőporral és a kakaóporral átszitált lisztet, majd az egészet összedolgozzuk. Kivajazott sütőedényben egyenletesen elsimítjuk, és 170 °C-os előmelegített sütőben megsütjük, majd ha kihűlt kettévágjuk. A málnás aszpikhoz a zselatint 5 dl langyos vízben habverővel simára keverjük, majd hozzáadjuk a leturmixolt málnát, a cukrot és 10 perc alatt készre főzzük. Egy tálcára kiöntjük és kb. 2 órára hűtőszekrénybe rakjuk. Addig a túrókrémhez a vajat felhevítjük, hozzáadjuk a pudingport, tejjel felöntjük és felforraljuk, majd belerakjuk a túrót, a tejfölt, a cukrokat, a simára kevert tojássárgáját, a citrom levével ízesítjük és krémesre főzzük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a langyos krémhez, majd kétfelé osztjuk és félretesszük. A málnakrémhez vízgőz felett felolvasszuk a fehér csokoládét és a fokozatosan hozzáadott tejszínnel simára keverjük. A megmosott málnát a vaníliás cukorral együtt felfőzzük, azután botmixerrel turmixoljuk. A pudingport a cukorral és a tejjel krémesre főzzük, hozzáadjuk a pépesített málnát és a fehér csokoládés tejszínt, majd a habverőgéppel felhabosítjuk a vajat és a krémmel összekeverjük. Végezetül összeállítjuk a desszertet. Az első tésztalapon egyenletesen eloszlatjuk a túrókrém felét, majd a megdermedt málnás aszpikot ráborítjuk. Erre jöhet a túrókrém másik fele egyenletesen eloszlatva, azután a másik tésztalappal zárjuk. A tetejét málnakrémmel befedjük, hűtőbe rakjuk. Tálalás előtt kockákra vágjuk, a tetejét tetszés szerint málnakrémmel és málnával díszítjük.