topbar
fejlec01

desszert Túrótorta narancsmártással

Hozzávalók:
(12 személyre)

A tésztához:

20 dkg liszt
10 dkg cukor
10 dkg margarin
2 db tojás
1 cs. vaníliás cukor
1 kk. sütőpor

A töltelékhez:

75 dkg tehéntúró
7 dl tej
20 dkg cukor
2 db citrom leve
2 cs. pudingpor (vaníliás)
2 db tojás
1 cs. vaníliás cukor

A narancsmártáshoz:

4 db narancs
2 cs. vaníliás cukor
1 db tojássárgája
1 dl tejföl
1 kk. őrölt szegfűszeg
1 kk. őrölt fahéj
2 dkg vaj

 

Elkészítési mód:
A hozzávalókat összekeverjük és lágy tésztát készítünk belőle. Kivajazott, lisztezett tepsibe, lisztes kézzel, finom, egyenletes mozdulatokkal kibéleljük vele a tortaformát. (Megj.: A tészta nem nyújtható!) Előmelegített sütőben 180 ℃-on aranysárgára sütjük. A töltelék hozzávalóit jó alaposan összedolgozzuk. Ne lepődjünk meg, ha egy híg masszát kapunk. Ezt öntsük a tortaformában lévő tésztára és előmelegített sütőben, kb. 160 °C-on, 50 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd lepattintjuk róla a formát. Közben a narancsot lehéjazzuk, botmixerrel turmixszoljuk, vajon megpároljuk és a tejföllel simára kevert tojássárgájával összekeverjük, szegfűszeggel, fahéjjal, vaníliás cukorral ízesítjük, felforraljuk, azután hagyjuk kihűlni. A tortát felszeleteljük, narancsmártással leöntjük és ribizlivel, mentalevéllel esztétikusan díszítve tálaljuk.

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben