Hozzávalók:
(4 személyre)
25 dkg liszt
25 dkg cukor
20 dkg vaj
1 cs sütőpor
2 tojás
10 dkg étcsokoládé
2 dl tej
4 tk. vanília cukor
Elkészítési mód:
Az étcsokoládét a vajjal egy hőálló tálban vízgőz felett megolvasztjuk és krémesre keverjük. A lisztet egy keverőedényben a cukorral, a sütőporral, a csokoládékrém felével, a tejjel és a tojásokkal simára keverjük. A tésztamasszát szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 180°C-on, 20 perc alatt készre sütjük. Figyeljünk, hogy ne süssük túl, mert a brownie torta úgy tökéletes, ha kívül szilárd, de belül még krémes marad. Ha elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni. Szeletekre vágjuk, majd egy gombóc vaníliafagyival, gyümölcsraguval, a megmaradt csokoládéöntettel, mentalevéllel, tejszínhabbal és gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.
Vanília fagylalt:
1 db tojás sárgája
1 db tojás
5 dkg cukor
2 dl tej
1dl joghurt
1 dl habtejszín
3 tk. vaníliás cukor
csípett só
Gyümölcsragu:
10 dkg málna
10 dkg ribizke
10 dkg szeder
2 tk. vaníliás cukor
1 kk. őrölt fahéj
1 kk. őrölt szegfűszeg
1 db mentalevél
csipet só
Elkészítési mód:
A cukrokat a tejjel, a tojásokkal állandó kevergetés mellett lassú tűzön felfőzzük, majd lehűtjük. Hozzáadjuk a joghurtot, a habtejszínt és egy csipet sóval tovább ízesítjük, azután botmixerrel krémesre turmixoljuk. Fagylaltos dobozba öntjük és kb. 2 óra hosszára fagyasztóba rakjuk. Menet közben elkészítjük az erdei gyümölcsragut. A gyümölcsöket 1 dl vaníliás cukros vízben megfőzzük, szegfűszeggel és fahéjjal illatosítjuk, egy csipet sóval ízesítjük.