topbar
fejlec01

Csokoládés brownie gyümölcsraguval, vaníliafagylalttal, csokoládéöntettel

Hozzávalók:
(4 személyre)

25 dkg liszt
25 dkg cukor
20 dkg vaj
1 cs sütőpor
2 tojás
10 dkg étcsokoládé
2 dl tej
4 tk. vanília cukor

Elkészítési mód:
Az étcsokoládét a vajjal egy hőálló tálban vízgőz felett megolvasztjuk és krémesre keverjük. A lisztet egy keverőedényben a cukorral, a sütőporral, a csokoládékrém felével, a tejjel és a tojásokkal simára keverjük. A tésztamasszát szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 180°C-on, 20 perc alatt készre sütjük. Figyeljünk, hogy ne süssük túl, mert a brownie torta úgy tökéletes, ha kívül szilárd, de belül még krémes marad. Ha elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni. Szeletekre vágjuk, majd egy gombóc vaníliafagyival, gyümölcsraguval, a megmaradt csokoládéöntettel, mentalevéllel, tejszínhabbal és gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.


Vanília fagylalt:

1 db tojás sárgája
1 db tojás
5 dkg cukor
2 dl tej
1dl joghurt
1 dl habtejszín
3 tk. vaníliás cukor
csípett só

Gyümölcsragu:

10 dkg málna
10 dkg ribizke
10 dkg szeder
2 tk. vaníliás cukor
1 kk. őrölt fahéj
1 kk. őrölt szegfűszeg
1 db mentalevél
csipet só


Elkészítési mód:
A cukrokat a tejjel, a tojásokkal állandó kevergetés mellett lassú tűzön felfőzzük, majd lehűtjük. Hozzáadjuk a joghurtot, a habtejszínt és egy csipet sóval tovább ízesítjük, azután botmixerrel krémesre turmixoljuk. Fagylaltos dobozba öntjük és kb. 2 óra hosszára fagyasztóba rakjuk. Menet közben elkészítjük az erdei gyümölcsragut. A gyümölcsöket 1 dl vaníliás cukros vízben megfőzzük, szegfűszeggel és fahéjjal illatosítjuk, egy csipet sóval ízesítjük.
 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben