Hozzávalók:
(4 személyre)
50 dkg tehéntúró
10 dkg búzadara
2 tojás
1 db narancs héja
5 dkg cukor
só
1 ek. olaj
10 dkg zsemlemorzsa
porcukor
20 dkg ribizli
10 dkg málna
20 dkg áfonya
1 dl málnaszörp
Elkészítési mód:
Az áttört túrót a búzadarával, a tojásokkal, a reszelt narancshéjjal, a cukorral és egy csipet sóval összekeverjük, vizes kézzel gombócokat formázunk, azt követően enyhén sós, forró vízben kifőzzük és leszűrjük. A zsemlemorzsát megpirítjuk, majd a gombócokat beleforgatjuk és porcukorral meghintjük. A málnaszörpöt 1 dl vízzel felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni, azután erdei gyümölcsökkel esztétikusan tálaljuk a gombócokkal.